opc_loader

Menu

Lenzenvloeistof

31 Artikelen

Er zijn tegenwoordig zeer veel verschillende soorten lenzenvloeistof voor zachte lenzen te koop. Alleen zit er nogal wat verschil in deze aangeboden vloeistoffen. Je kunt natuurlijk goedkope lenzenvloeistof kopen zoals Kruidvat lenzenvloeistof, Action lenzenvloeistof of Etos lenzenvloeistof, omdat je wil besparen op je aankoop, echter is het zeker niet raadzaam om voor mindere kwaliteit te gaan. Op deze pagina leggen wij dan ook het een en ander uit over lenzenvloeistof.


Wat is lenzenvloeistof?


Op deze webpagina zie je veel verschillende soorten vloeistoffen voor zachte lenzen aangeboden, maar wat is nu eigenlijk lenzenvloeistof? Lenzenvloeistof is een vloeistof die je gebruikt om je lenzen te verzorgen. Bij zachte lenzen is het gebruik van vloeistof essentieel om te voorkomen dat je zachte lenzen niet uitdrogen als je ze niet draagt. Zou je namelijk je zachte lenzen als je ze hebt uitgedaan zo wegleggen in een lenshouder zonder vloeistof dan zullen de lenzen uitdrogen, vervormen en vervolgens kunnen breken mocht je ze de volgende dag uit de lenshouder willen pakken. Je zachte lenzen moeten dan ook 24 per dag bevochtigd (gehydrateerd) blijven, als je ze draagt gebeurt dit door de combinatie van de opgenomen lenzenvloeistof die in de lens zit gezogen en je eigen traanvocht en als je ze niet draagt moeten ze bevochtigd worden door de lensvloeistof die in de lenshouder zit. Buiten het feit dat je lenzenvloeistof gebruikt om je zachte lenzen te bevochtigen, kan de vloeistof ook een reinigende (verwijderen van vet, vuil en proteïne) en een desinfecterende werking bezitten, maar dit verschilt nogal per soort en merk.


Welke verschillende soorten lenzenvloeistof zijn er?


Er zijn een paar verschillende soorten lenzenvloeistof verkrijgbaar, namelijk de bewaarvloeistoffen, de schoonmaakvloeistoffen ook wel genoemd de reinigers, de eiwit (proteïne) verwijderaars en de waterstofperoxide lenzenvloeistoffen. Sommige mensen vinden de combinatie van een bewaarvloeistof en aparte reiniger ideaal, terwijl een ander de voorkeur geeft aan een alles in één vloeistof. Men kiest voor een waterstofperoxide lenzenvloeistof als men niet tegen bepaalde conserveermiddelen kan of als men hardnekkige aanslag op de lenzen heeft, want niets maakt zo grondig schoon als een waterstofperoxide vloeistof. Bij veel eiwitaanslag op de lenzen kan men trouwens ook nog eens proteïne verwijderingstabletten zoals de Oté Wiper toevoegen aan de contactlensvloeistof.


Meest bestelde lenzenvloeistof


De meest bestelde vloeistof voor contactlenzen is de alles in één vloeistof, want deze vloeistof zal naast het bevochtigen van je zachte lenzen, je lenzen ook reinigen en desinfecteren. De alles in één vloeistof is snel in gebruik en geeft de lensdrager gemak en dit komt omdat je niet met een aparte reiniger of desinfectievloeistof hoeft te werken.

Enkele veel verkochte alles in één lenzenvloeistoffen zijn:
 

Lenzenvloeistof voor droge ogen


Er zijn nogal wat verschillende soorten contactlensvloeistof voor zachte lenzen te koop en de ene vloeistof is de andere niet en natuurlijk wil je de beste lenzenvloeistof bestellen zeker als je snel last hebt van droge ogen. Alle vloeistoffen zullen de lenzen genoeg hydrateren zolang ze in de lenshouder met vloeistof zitten, echter ga je de zachte lenzen dragen dan zit er nogal wat verschil in het draagcomfort bij het gebruik van verschillende soorten lensvloeistof. Hebben de lenzen bijvoorbeeld een hele nacht in vloeistof A gestaan dan kan het zijn dat de lenzen bijvoorbeeld al naar 1 uur dragen uitdrogen en je hier dan ook hinder van zal ondervinden. Hebben de lenzen een hele nacht in vloeistof B (premium kwaliteit) gestaan dan kan het zijn dat je lenzen tot wel 12 uur goed bevochtigd blijven en hierdoor kan je de hele dag je lenzen comfortabel dragen.

Enkele lenzenvloeistoffen die geschikt zijn voor drogen:
 

Lenzenvloeistof bestellen


In onze webshop vind je de beste lenzenvloeistof aanbieding van de beste kwaliteit en de aangeboden vloeistoffen zijn enkel en alleen afkomstig van gerenommeerde merken zoals Bausch en Lomb, Alcon, Menicon en Oté. Het gebruik van een goede contactlensvloeistof is namelijk zeer belangrijk voor de gezondheid van je ogen. Wil je online lenzenvloeistof bestellen dan ben je in onze webshop op het juiste adres, want wij hebben dan ook een zeer ruim assortiment contactlensvloeistoffen beschikbaar en deze zijn geschikt voor alle soorten zachte lenzen. Ook verkopen wij trouwens lenzenvloeistof voor harde lenzen en nachtlenzen.


Lenzenvloeistof vergeten?


Belangrijke tip: Ben je je lenzenvloeistof vergeten? Bewaar dan echter nooit je lenzen in water, de kans op het krijgen van een zeer ernstige oogontsteking ligt namelijk op de loer wanneer je je lenzen bewaard in water en ontstoken ogen dat wil toch niemand. Probeer dus echter toch op één of andere manier om aan contactlensvloeistof te komen.