opc_loader

Menu

Contactlenzen.net - Veelgestelde vragen
 

- Is Contactlenzen.net een Nederlands bedrijf? Ja, Contactlenzen.net is een onderdeel van Contactlenzen Benelux BV en is gevestigd in Nederland. Wij versturen al onze producten die in de webshop staan dan ook vanuit Nederland.

- Verzenden jullie ook naar het Buitenland? Ja, wij verzenden al onze producten in heel Nederland, alsook naar België.

- Wat zijn de verzendkosten? Deze bedragen voor Nederland €5,75 en voor België €7,95.

- Hoe snel verzenden jullie? Bij alle producten staat een indicatie van de levertijd.

- Waarom moet ik mijn geboortedatum invullen als ik een account aanmaak? Wil je de aangekochte lenzen declareren bij de zorgverzekeraar, dan zal de zorgverzekeraar in de meeste gevallen verlangen dat je geboortedatum op de factuur te staat.

- Waar kan ik mijn spaarpunten inleveren? Je spaarpunten kun je tijdens het afrekenproces inleveren bij stap 3. Bij stap 3 wordt het aantal punten getoond en je hebt de optie om ze dan in te leveren.

- Ik wil een review plaatsen bij een product waar kan ik dat doen? Je dient altijd eerst in te loggen in je account, dan pas kun je een review/beoordeling bij een product plaatsen.

- Ik heb per ongeluk de verkeerde sterkte besteld, wat nu? Je dient hier altijd eerst melding van te maken via het contactformulier (hier staat ook het postbusnummer voor het terugzenden vermeld). Je kunt echter alleen lenzen terugsturen als een doosje niet is geopend, beschreven of beschadigd, want alleen dan kunnen wij het crediteren en zullen dan ook z.s.m. het bedrag aan je overmaken. Ook doosjes die weer worden dicht gelijmd of geplakt kunnen wij natuurlijk niet crediteren.

- Ik heb iets anders ontvangen dan dat ik besteld heb? Oeps, dat kan natuurlijk wel eens voor komen. Maak dan gebruik van het contactformulier, mail of live-chat en wij zorgen dan dat het juiste alsnog op de post gaat en je dat dan ook z.s.m zal ontvangen. Uiteraard zijn de kosten voor ons.

Verkopen jullie echte merken? Ja, wij verkopen alleen maar echte merken en wij bestellen deze bij dezelfde fabrikanten waar ook particuliere optiekzaken (dus waarschijnlijk ook jouw opticien) zijn of haar lenzen, lenzenvloeistof of oogzorgproducten besteld.

- Hoe kan het dat jullie veel goedkoper zijn dan mijn eigen opticien? Wij hanteren kleinere marges, omdat wij vinden dat een goede kijkoplossing voor iedereen bereikbaar moet zijn. Ook liggen de prijzen van lenzen, lenzenvloeistof en oogzorgproducten bij een particuliere opticien of keten vaak hoger door externe kosten die zij maken. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de inrichting van menig optiekzaak, die is vaak erg luxe en dit moet natuurlijk terugbetaald worden door de consument. Uiteindelijk krijg je hetzelfde product geleverd, dus het is een keuze die je maakt, ga je voor meer show en luxe dan betaal je vaak tot 3 maal zoveel.

- Hoe kan ik betalen? Wij hanteren de volgende betaalmogelijkheden: Ideal, Paypal, Bancontact/Mister Cash

- Ik heb een account aangemaakt, maar wil deze verwijderen, hoe doe ik dit? Stuur ons even een berichtje via het contactformulier en wij zullen je account verwijderen. Let wel, wij kunnen naderhand het account niet meer herstellen, dus weg is weg (ook kunnen wij u niet meer voorzien van facturen etc)

- Hoe kom ik aan mijn factuur? Wij versturen de facturen enkel digitaal. Je kan deze downloaden als je bent ingelogd. Ook kun je deze aanvragen via de mail of contactformulier en wij zullen deze mailen naar het email-adres waar de bestelling mee is geplaatst. Wij kunnen de facturen ook niet achteraf aanpassen en deze blijven zoals ze geboekt zijn (wanneer een bestelling is afgerond).
 

Vragen over contactlenzen, lenzenvloeistof en oogzorgproducten
 

- Ik heb niet eerder contactlenzen gehad, welke moet ik bestellen? Er zijn momenteel veel verschillende contactlenzen op de markt, alleen niet alles is voor iedereen geschikt, dus wij kunnen hier niet in adviseren. Wil jij weten welke type contactlens het beste voor jou is en geschikt is voor jouw ogen? Raadpleeg dan altijd een deskundige zoals een opticien, contactlensspecialist of optometrist bij jou in de buurt en deze kan jou precies vertellen wat voor jou geschikt is, doordat hij of zij enkele testjes bij je zal uitvoeren (hier wordt in de meeste gevallen een kleine vergoeding voor gevraagd). Ben jij voorzien van de meetgegevens, dan kun je je contactlenzen en lenzenvloeistof bestellen op Contactlenzen.net, omdat wij natuurlijk stukken voordeliger zijn t.o.v vele andere aanbieders. Wij raden het af om zelf te gaan experimenteren met lenzen.

- Kan ik mijn maandlenzen langer dragen dan een maand, want ik zie er nog goed mee? Nee, dat kan niet want het heet niet voor niets een maandlens. Een maandlens is zo gemaakt dat het materiaal van de maandlens bij normaal gebruik een maand mee zal gaan. Na een maand zal het materiaal dusdanig slijten dat het zicht toch niet meer 100% optimaal is en bovendien zal het materiaal na een maand steeds meer dicht gaan slibben waardoor het onvoldoende zuurstof zal blijven transporteren naar het oog en dit kan de gezondheid van het oog schaden. Dus draag je maandlenzen nooit langer dan maand, je weeklenzen nooit langer dan 2 weken (1 week bij continue dragen) en daglenzen nooit langer dan een dag. Het zijn tenslotte je ogen en daar moet je zuinig op zijn.

- Ik voel mijn lenzen zitten en ze irriteren, hoe kan dit? Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar de meest voorkomende is dat de contactlens binnenstebuiten zit. Je kan dit controleren door de contactlens op het topje van je vinger te leggen en er dan van opzij naar te kijken. Heeft de contactlens de vorm van een kommetje, dan ligt hij goed. Zit er echter een omgebogen randje aan (de lens blijft over het oog schuren), dan zit hij binnenstebuiten en dien je hem om te klappen zodat het weer de vorm van een kommetje krijgt, hierna kun je hem weer inzetten. Het kan ook voorkomen dan de contactlens beschadigd is of dat er een stukje uit is, waardoor de contactlens blijft schuren over het hoornvlies. Men dient in dit geval de contactlens te vervangen voor een nieuwe. Irritaties aan de ogen kunnen ook ontstaan als men een verkeerde lenzenvloeistof gebruikt, men zou eventueel kunnen overgaan op een peroxide lenzenvloeistof. Ook kan het voorkomen dat het oog door een andere factor geïrriteerd is waardoor de lenzen niet fijn aanvoelen, het advies is dan om ze minstens een dag niet te dragen en tijdelijk een bril te gaan dragen. Mocht de klacht aanhouden na een dag de contactlenzen niet gedragen te hebben? Raadpleeg dan altijd een opticien, contactlensspecialist of optometrist.

- Ik heb moeite met het inzetten en uithalen van mijn zachte contactlenzen, wat doe ik niet goed? Dat kan, misschien draag je nog niet zo lang zachte contactlenzen, maar een tip is om altijd rustig te blijven, dat je er de tijd voor neemt en dat je geconcentreerd blijft. Kijk anders nog eens naar de instructievideo en leer hoe je je zachte contactlenzen op de juiste manier inzet en uithaalt.

- Mijn contactlenzen gaan snel kapot, hoe kan dit? In principe zitten de contactlenzen heel in de blister (houdertje gevuld met vloeistof) als ze vanuit de fabrikant komen. Ook in het oog zal een zachte contactlens niet kapot gaan. In de meeste gevallen gaat een zachte contactlens kapot of scheurt doordat men niet zorgvuldig genoeg met de contactlenzen omgaat. Dit kan zijn omdat men de zachte contactlenzen teveel met de nagels vastpakt. Ook kunnen zachte lenzen kapot gaan als men ze niet juist in de lenshouder plaatst, men zal de contactlens dan beschadigen als men het dekseltje op de lenshouder draait.

- Als ik mijn torische lenzen inzet, duurt het erg lang voordat ik scherp zicht heb, waar ligt dit aan? Torische lenzen hebben een soort gewichtje (te herkennen aan een dikker gedeelte met 1 of meerdere markeringsstreepjes), welke ervoor zorgt dat de sterkte na elke knipperslag goed op het oog blijft zitten. Waarschijnlijk heb je de lens met het gewichtje boven of scheef ingezet, dus de lens heeft even de tijd nodig om naar de juiste positie te draaien en zal daardoor eventjes wat waziger zicht geven. Een tip kan zijn om de lens met het markeringstreepje(s) en dikkere gedeelte al zo op de vinger te plaatsen dat deze zijde reeds onderaan zit en zodoende gelijk goed op het oog komt met het inzetten.

- Mag ik zwemmen met mijn contactlenzen? Nee het is niet aan te raden om dit met zachte maandlenzen of weeklenzen te doen. In het water (buitenwater, zeewater of zwembadwater) kunnen veel bacteriën, virussen en parasieten voor komen, deze kunnen zich gaan hechten aan de eiwitten of aan de vervuiling die op een zachte contactlens kunnen zitten en hierdoor kunnen zeer ernstige oogontsteking ontstaan. Wanneer je toch graag goed wil zien tijdens het zwemmen kies dan voor daglenzen en gooi deze direct na het zwemmen weg.

- Ik heb last van rode ogen tijdens het dragen van mijn lenzen, hoe komt dit? Dit kan meerdere oorzaken hebben. Wanneer je contactlensvloeistof gebruikt waar je ogen niet zo goed tegen kunnen, kan dit resulteren in rode ogen. Dit wordt vaak veroorzaakt door de conserveermiddelen welke in vele contactlensvloeistoffen gebruikt worden. Vaak geeft dit bij het inzetten al een wat onprettig gevoel, wat tranen, prikken en roodheid. Wanneer je hier last van hebt is het advies om over te stappen op een conserveermiddelvrije vloeistof, zoals een waterstofperoxide vloeistof.

Het is ook mogelijk dat je erg lange dagen maakt en dus de draagtijd van de lenzen te lang is, dit resulteert vaak in rode ogen aan het einde van de dag. Wanneer je daarnaast ook veel computerwerk verricht, knipper je ook veel minder dan normaal, dit kan rode, droge en vermoeide ogen geven. Probeer genoeg en goed te blijven knipperen en wanneer je nog geen silicone hydrogel lenzen draagt, is dit een goed moment om dit te overwegen. Deze lenzen laten tot wel 5x meer zuurstof door en blijven veel langer bevochtigd dan conventionele lenzen.

Wanneer de lens beschadigd is en dus over het oog krast kan dit ook roodheid veroorzaken, maar algemene irritaties of ontstekingen geven ook rode ogen. Controleer in ieder geval of de lens(rand) niet beschadigd is, maak de lenzen goed schoon en laat ze bij rode ogen gerust eens een dagje uit. Mocht het na een dag niet wegtrekken, laat je ogen dan controleren door een opticien, contactlensspecialist of optometrist.