opc_loader

Menu

Weeklenzen

7 Artikelen

Wat zijn weeklenzen? Weeklenzen zijn zachte lenzen met een hoog draagcomfort en ze zijn hoog zuurstofdoorlatend. Weeklenzen kun je bij dagelijks (overdag) gebruik voor een periode van 2 weken dragen alvorens men het paar moet vervangen voor een nieuwe paar. Weeklenzen worden op de markt gebracht door de fabrikant Johnson en Johnson onder de naam Acuvue Oasys.

Het dragen van weeklenzen of het dragen van slechts één weeklens als men slechts aan één oog een correctie nodig heeft is zeer comfortabel en dit komt door het speciale materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Weeklenzen zijn in verhouding stukken goedkoper dan daglenzen en ten opzichte van maandlenzen zitten ze vaak beter en dit komt omdat ze dunner zijn. Ook zijn weeklenzen in het gebruik hygiënischer dan maandlenzen en dit is omdat de draagtijd (2 weken lenzen dragen) van weeklenzen korter is dan bij maandlenzen en je ze dus sneller vervangt voor een nieuw fris paar.


Weeklenzen permanent dragen
 

Weeklenzen worden ook nog wel eens verkocht onder de naam extended wear lenzen of permanent wear lenzen (lenzen die je niet uit hoeft te doen) en dit houdt in dat je deze lenzen 24 uur per dag zou kunnen inhouden voor een korte periode van maximaal slechts enkele dagen.

Is lenzen inhouden tijden het slapen verstandig? Je lenzen dag en nacht inhouden wordt echter toch niet aanbevolen omdat de ogen namelijk ook rust moeten krijgen, moeten kunnen herstellen en voldoende zuurstof moeten krijgen. Dus op de vraag kan je slapen met zachte lenzen en in dit geval kan je slapen met weeklenzen zoals de Acuvue Oasys van Johnson en Johnson? Ja dat zou in principe in uiterste gevallen kunnen omdat deze weeklenzen hoog zuurstofdoorlatende lenzen zijn, echter is dit geen aanbeveling. Raadpleeg dan ook altijd eerst een opticien, contactlensspecialist of optometrist en vraag naar de voor en nadelen als je weeklenzen dag en nacht oftewel 24 uur achter elkaar wil gaan dragen. Bespreek ook of de mogelijkheid om deze lenzen voor enkele dagen achter elkaar continue te dragen wel voor jouw ogen geschikt zijn, want deze optie is namelijk niet voor iedereen geschikt.
 

Waarom kies je voor weeklenzen?
 

Het dragen van weeklenzen zoals de Acuvue Oasys lenzen van Johnson en Johnson biedt de ultieme oplossing voor lensdragers die snel last hebben van vaatingroei omdat de ogen te weinig zuurstof krijgen door het dragen van bepaalde type lenzen. En ook zijn weeklenzen ideaal voor diegene die snel last hebben van vieze lenzen doordat vetten en eiwitten zich namelijk kunnen hechten op lenzen. Omdat je weeklenzen na een periode van maximaal 2 weken dient te vervangen dit in tegenstelling tot maandlenzen die je pas na 4 weken zal vervangen zul je minder last hebben van vieze lenzen.

Ook voor personen die snel last hebben van droge ogen en toch graag lenzen willen gaan dragen kunnen de weeklenzen van Johnson en Johnson de uitkomst zijn en dit is omdat deze lenzen voldoende vocht vasthouden en dus niet snel uitdrogen. Zoek je zachte lenzen met een UV-blocker ook dan bieden de Acuvue Oasys weeklenzen je de uitkomst, want alle lenzen uit de Acuvue Oasys serie geven je bescherming tegen schadelijk UV-licht. Weeklenzen zijn perfect te combineren met een alles in één lenzenvloeistof of ook wel genoemd all in one lenzenvloeistof zoals de Opti-Free Express, Acuvue Revitalens of de Biotrue lenzenvloeistof. In deze vloeistoffen kunnen je de weeklenzen bewaren, maar je kunt ze er ook mee bevochtigen, desinfecteren, reinigen en afspoelen.


Welke weeklenzen zijn er?
 

Weeklenzen zijn afkomstig van de fabrikant Johnson en Johnson en deze zijn in de markt gezet als de Acuvue Oasys Serie. De Acuvue Oasys weeklenzen serie bestaat momenteel uit de 3 onderstaande te bestellen types.
 


Wat kosten weeklenzen?
 

Acuvue Oasys kopen? Als we kijken naar de kosten van weeklenzen of maandlenzen dan hebben weeklenzen een prima prijs-kwaliteitverhouding. De prijs voor een doosje weeklenzen van 6 stuks in sferische uitvoering ligt rond de 20 euro en dit is een zeer scherpe online weeklenzen aanbieding, voor de torische uitvoering betaal je rond de 30 euro en voor de multifocale weeklenzen betaal je rond de 35 euro voor een doosje van 6 stuks.
 

Weeklenzen bestellen
 

Contactlenzen.net heeft de weeklenzen van Acuvue in het assortiment afkomstig van de fabrikant Johnson en Johnson. Wil je deze weeklenzen bestellen als sferische lenzen, multifocale weeklenzen of als torische weeklenzen zoals de Acuvue oasys for astigmatism dan weet je dat je hier niks teveel betaald. Wil je weeklenzen kopen maar weet je echter niet of de weeklenzen van Acuvue voor jouw ogen geschikt zijn of weet je niet welke sterkte je moet bestellen? Raadpleeg dan altijd eerst een opticien, contactlensspecialist of optometrist bij jou in de buurt, voordat je deze weeklenzen online gaat bestellen.