opc_loader

Menu

Multifocale lenzen

19 Artikelen

Multifocale lenzen of ook vaak genoemd varifocale lenzen zijn zachte lenzen voor dichtbij en veraf die de gebruiker op de juiste manier corrigeren. Wanneer kies je nu eigenlijk voor lenzen met leesgedeelte? Je kiest voor multifocale lenzen zodra je merkt dat het lezen moeilijker gaat, de letters vervagen of wanneer je vermoeide ogen begint te krijgen bij het lezen. Om de juiste leessterkte te bepalen breng je een bezoek aan de opticien, contactlensspecialist of optometrist en deze zal bepalen wat voor sterkte je nodig zou hebben voor in de lenzen om op alle afstanden weer scherp te zien. Ook kan hij of zij aanbevelen welke multifocale lenzen voor jou geschikt zijn, want dit is heel persoonlijk, dus zelf experimenteren met multifocale contactlenzen wordt dan ook afgeraden.

Veel mensen die de stap maken naar een multifocale lens, dragen al verte lenzen. Alleen omdat het instellendvermogen van de eigen ooglenzen niet meer voldoende is, maken zij de stap naar multifocale lenzen. Vaak zie je dat het wennen aan multifocale lenzen vaak beter gaat bij de personen die al verte lenzen dragen, dit ten op zichte van personen die nog nooit contactlenzen hebben gedragen, zij moet vaker langer wennen aan lenzen voor dichtbij en hun multifocale lenzen ervaring verloopt vaak wat moeilijker.
 

Multifocale lenzen bestellen
 

Online multifocale lenzen bestellen dat doe je als je al weet wat voor sterkte je nodig hebt en welke type multifocale lens bij je past. Contactlenzen.net heeft een ruim assortiment in Bausch en Lomb multifocale maandlenzen en ook een ruime keuze in weeklenzen zoals de Acuvue oasys for presbyopia van Johnson en Johnson en natuurlijk niet te vergeten bestel je hier ook zeer goedkope multifocale daglenzen.

Wist je trouwens dat multifocale daglenzen steeds populairder worden? Dit komt omdat deze lenzen per stuk zitten verpakt in een blister met vloeistof. Je pakt elke dag dus een nieuwe contactlens uit de blister en aan het einde van de dag gooi je deze weg. Hierdoor is dit de meest hygiënische manier van lenzen dragen en geeft het de gebruiker het meeste gemak dit t.o.v. andere type contactlenzen zoals maandlenzen, want deze hoor je grondig te onderhouden omdat deze lens een maand mee moet gaan en niet moet dichtslibben met vetten en eiwitten.