opc_loader

Menu

Torische lenzen

22 Artikelen

Torische lenzen dat zijn lenzen met een cilinder en deze contactlenzen zijn geschikt voor diegene waarbij het oog of beide ogen niet volmaakt rond zijn. Bij deze oogafwijking zal het licht niet voldoende gebundeld worden tot een brandpunt, maar er zullen echter 2 brandlijnen achter in het oog ontstaan met als resultaat slecht zicht (met een mooi woord ook wel astigmatisme genoemd).

Of je je ogen nu met sferische of torische lenzen moet gaan corrigeren dat bepaalt de opticien of contactlensspecialist doormiddel van een ogentest. De opticien of contactlensspecialist zal door verschillende oogtesten die hij of zij zal uitvoeren gaan achterhalen welke sterkte je nodig zal gaan hebben in je lenzen om alles weer duidelijk te kunnen zien. Blijkt uit de ogentest dat je last hebt van een astigmatisme oogafwijking dan kom je in aanmerking voor bijvoorbeeld zachte lenzen met cilinder, dus een torische lens is de geschikte lens voor jou. Torische zachte lenzen worden net zoals sferische contactlenzen ook vervaardigd van onder andere silicone hydrogel materiaal en dit houdt in dat deze lenzen hoog zuurstofdoorlatend zijn, dus beter voor de gezondheid van je ogen.

Na een oogcontrole kun je vaak de oogsterkte en lensadvies op recept afnemen bij je opticien of contactlensspecialist tegen een geringe vergoeding. Daarna kun je natuurlijk op Contactlenzen.net gemakkelijk online torische lenzen bestellen voor een lage prijs. Ons advies luidt wel: Ga niet zelf experimenteren, maar volg duidelijk het advies op van de specialist, want zo weet je exact welke soorten torische contactlenzen voor jou geschikt zijn.
 

Torische lenzen bestellen
 

Wat kosten lenzen met cilinder nu eigenlijk? Wanneer we kijken naar het verschil tussen sferische of torische lenzen dan zijn torische lenzen iets duurder dan sferische lenzen. Ben je opzoek naar goedkope torische lenzen, dan zijn momenteel de goedkoopste torische lenzen die wij online leveren als we kijken naar bijvoorbeeld weeklenzen, slechts 26,95 en dan krijg je een doosje van 6 stuks Acuvue oasys for astigmatism lenzen. Naast torische weeklenzen leveren wij natuurlijk ook daglenzen met cilinder en maandlenzen met cilinder van alle bekende merken voor wel heel voordelige prijzen. Wij hebben altijd wel een scherpe torische lenzen aanbieding in de webshop.