opc_loader

Menu

Biomedics 1 day extra toric

Biomedics 1 day extra toric zijn torische daglenzen van Coopervision.

Rechts of Links

Sterkte (Plus of Min)

Cylinder

Cylinder As

Radius (BC)

Diameter (DIA)

31,95

De Biomedics 1 day extra toric daglenzen van Coopervision zijn torische daglenzen speciaal ontworpen voor de veeleisende lensdrager die last heeft van astigmatisme.

Wat is astigmatisme? Eigenlijk heel simpel gezegd, is het zo dat het oog niet in alle richtingen dezelfde kromming heeft, waardoor er 2 afbeeldingen ontstaan achter in het oog. Eigenlijk kun je dit vergelijken met de vorm van een rugbybal, want die heeft namelijk in de lengte ook een andere kromming als in de breedte. Zou het oog wel in alle richtingen dezelfde kromming hebben (vergelijk dit met de vorm van een voetbal) dan zou je slechts 1 afbeelding achter in het oog krijgen en zou dit beeld echter niet exact achter in het oog op het netvlies vallen, dan zou je dit met een sferische lens moeten corrigeren om alles weer scherp te zien. Hoe weet je of je last hebt van Astigmatisme? Daarvoor moet je een bezoek je brengen aan een opticien, contactlensspecialist of optometrist en deze zal door middel van een uitgebreide ogentest jou exact kunnen vertellen of je last hebt van astigmatisme.

Heb je last van astigmatisme dan zou je dit goed kunnen corrigeren met de Biomedics 1 day extra toric daglenzen van Coopervision. Wil jij nu weten of deze daglenzen echter ook voor jouw ogen geschikt zijn dan dien je dit te overleggen met een opticien, contactlensspecialist of optometrist.


De eigenschappen van de Biomedics 1 day toric


Wat maakt de Biomedics 1 day extra toric daglenzen nu zo speciaal t.o.v. van andere torische daglenzen? Deze daglenzen van Coopervision blinken uit in het draagcomfort, dit komt omdat deze lenzen goed gehydrateerd blijven, ze hebben dan ook een watergehalte van 55%. Dit zijn dus prima lenzen voor personen met droge ogen of voor diegene die pas aan het einde van de dag last krijgt van droge ogen of irritaties door het dragen van lenzen. Ook hebben deze daglenzen een zeer gelijkmatig lensoppervlak en dunne randen waardoor wrijving wordt geminimaliseerd tussen deze daglens en het ooglid, hierdoor voel je deze daglenzen niet zitten tijdens het dragen.

Een ander hele mooie eigenschap van deze torische lenzen van Coopervision is dat deze een UV-filter bezitten. Hierdoor zullen de ogen beschermd worden tegen schadelijke UV-straling waar men dagelijks aan blootgesteld wordt. Als de ogen langdurig teveel aan UV-licht opvangen, dan zullen de ogen in een sneller tempo verouderen en kunnen er oogproblemen ontstaan, daarbij kun je o.a. denken aan netvliesproblemen of het ontstaan van staar (vertroebeling van de ooglens). Opmerking, lenzen met een UV-filter zijn echter geen vervanging van een goede zonnebril.

Een mooie bijkomstigheid is dat deze Biomedics 1 day extra toric lenzen een handling tint hebben. Dit is een lichtblauwe kleur die in deze torische daglens zit, waardoor je hem beter kan hanteren en hierdoor zal de daglens ook minder snel beschadigen of scheuren.

Al met al is de Biomedics 1 day extra toric de ideale daglens voor personen met droge ogen en voor diegene die graag een torische daglens met UV-bescherming wil hebben. Ook verkrijgbaar in deze zelfde serie is de Biomedics 1 day extra sferische daglens.

Specificatie

Materiaal Ocufilcon D
Watergehalte 0,55
DK/T 17
Handlingtint Lichtblauw
Oxygen flux /
Fabrikant CooperVision
Biomedics 1 day extra toric heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Biomedics 1 day extra toric
Review plaatsen

Meest recente reviews