opc_loader

Menu

Draag je lenzen dan dien je deze ook goed te onderhouden. Je lenzen zullen namelijk gehydrateerd, gereinigd en gedesinfecteerd moeten worden om helder zicht te behouden en om geen vervelende complicaties te krijgen zoals bijvoorbeeld een oogontsteking. Veel personen doen dit met een alles in één lenzenvloeistof of een bewaarvloeistof + reiniger, maar ook veel lenzendragers die harde, zachte of silicone hydrogel lenzen dragen kiezen voor een peroxide lenzenvloeistof (waterstofperoxide vloeistof) omdat dit een zeer krachtige lenzenvloeistof is.

Maar waarom kiest men of moet men overstappen op een peroxide lenzenvloeistof? Een peroxide lenzenvloeistof is de meest efficiënte manier om je lenzen (zachte lenzen en harde lenzen) te reinigen en te desinfecteren en deze vloeistof doet dit dan ook vele malen beter dan een alles in één lenzenvloeistof. Bovendien bevat een peroxide lenzenvloeistof geen conserveermiddelen en daardoor is deze lenzenvloeistof zeer geschikt voor personen die last hebben van gevoelige ogen of voor personen die vervelend reageren op lenzenvloeistoffen die conserveermiddelen bevatten zoals dat zou kunnen voorkomen bij bijvoorbeeld een alles in één lenzenvloeistof.

Wat zijn de hoofdkenmerken van een peroxide lenzenvloeistof?


Een peroxide lenzenvloeistof maakt je lenzen ontzettend goed schoon. Vuil, vet en eiwitaanslag op je lenzen wordt door deze vloeistof gemakkelijk van de lenzen verwijderd, waardoor je kan genieten van schone lenzen die je altijd scherp zicht bieden. Een peroxide lenzenvloeistof doodt ook uiterst effectief bacteriën en kiemen die zich namelijk in de lenzen kunnen nestelen en door deze eigenschap is dit een uiterst hygiënische lenzenvloeistof.

Hoe moet je een peroxide lenzenvloeistof gebruiken?


Een peroxide lenzenvloeistof of ook wel genoemd een peroxide systeem dient op de juiste manier gebruikt te worden en men dient voor gebruik altijd goed de beschrijving door te lezen, dit omdat waterstofperoxide van nature een bijtende stof is. Het is belangrijk voordat de lenzen in contact komen met de ogen dat de peroxide lenzenvloeistof goed is geneutraliseerd door middel van speciale neutralisatietabletten voor peroxide lenzenvloeistof of doormiddel van een speciale katalysator die in de lenshouder past. Ook kun je kiezen voor een a + b lenzenvloeistof, dus 1 fles peroxide en 1 fles met neutralisatievloeistof. Men dient altijd de speciale lenshouder die bij de peroxide lenzenvloeistof wordt geleverd te gebruiken en niet een platte houder zoals die wordt geleverd bij flessen alles in één lenzenvloeistof of bewaarvloeistof. Het neutraliseren van de lenzenvloeistof zal bij de meeste vloeistoffen zo'n zes uur in beslag nemen en vanaf die tijd mag men de lenzen pas inzetten. Men dient zich altijd aan de voorgeschreven tijd te houden, want peroxide lenzenvloeistof die niet of niet voldoende geneutraliseerd is mag nooit in contact met de ogen komen.

Welke peroxide lenzenvloeistof moet ik kopen?


In principe werken de meeste peroxide lenzenvloeistoffen hetzelfde, alleen bij het ene merk gebruik je voor de neutralisatie van de peroxide lenzenvloeistof tabletten of een vloeistof (a + b principe) en bij het ander merk gebruik je voor de neutralisatie een katalysator of disc. Er is niet echt één beste peroxide lenzenvloeistof op de markt, ze zijn allemaal even goed. Enkele peroxide lenzenvloeistoffen die je kunt bestellen in de webshop van Contactlenzen.net zijn bijvoorbeeld de Oté One Step, Oté Monosept of de Oté Safe + Oté Perox. Wil je meer weten over een peroxide systeem? Laat je dan altijd informeren door een vakkundige zoals bijvoorbeeld een opticien, lensspecialist of optometrist.

Reacties

Uw bericht wordt eerst gecontroleerd voordat deze geplaatst wordt.