opc_loader

Menu

Veel mensen dragen make-up, maar met lenzen kan dat soms wat lastiger zijn. Omdat dit namelijk irritatie kan veroorzaken. In dit artikel bespreken wij wat tips omtrent het gebruik van make-up tijdens het dragen van lenzen.

Doe eerst je lenzen in


Plaats altijd eerst je contactlenzen, voordat je begint met het aanbrengen van je make up, vooral als je zichtproblemen hebt en daardoor lenzen met een hoge sterkte draagt is dit belangrijk. Wanneer je dit doet, krijg je beter zicht wat natuurlijk helpt bij het aanbrengen van de make-up en hierdoor zal je je make-up mooier en strakker kunnen aanbrengen.

Was je handen


Eigenlijk zou dit vanzelfsprekend moeten zijn, maar toch herinneren wij je eraan dat dit belangrijk blijft. Het is super belangrijk om elke keer te beginnen met schone handen bij het aanbrengen van make-up. Dit komt omdat alles wat op je vingers blijft zitten gemakkelijk op je lenzen kan worden overgebracht. 

Wees er ook zeker van dat je handen 100% droog zijn voordat je begint  je make-up aan te brengen. Veel mensen weten het niet maar kraanwater bevat namelijk verontreinigingen, waaronder de parasiet acanthamoeba. Deze parasiet kan zeldzame maar ernstige ooginfecties veroorzaken.

Gebruik hypoallergene, door oogartsen geteste make-up


Hypoallergene make-up producten zijn producten waarvan de fabrikanten aangeven dat ze minder snel irritaties zullen veroorzaken t.o.v. andere cosmetische producten.

Gebruik eyeliner


Eyeliner is over het algemeen goed te gebruiken wanneer u contactlenzen draagt. Wij raden aan gewoon uit de buurt te blijven van je waterlijn. De waterlijn is de huidlijn tussen de wimpers en het oog. De waterlijn zit vol met klieren die oliën uitscheiden. Het niet juist gebruiken van eyeliner kan de klieren verstoppen en kleine pijnlijke knobbeltjes veroorzaken. 

Als je toch eyeliner wilt blijven dragen, zoek dan naar potloden in plaats van gel of crème. Deze kunnen namelijk uitdrogen en schilferen. 

Gebruik olievrije make-upremover


Er zijn heel veel verschillende make-up removers te koop op de markt, maar we adviseren om te blijven bij een olievrije remover. Dit komt omdat contactlenzen een grote hoeveelheid water bevatten. Olie en water gaan dan ook niet goed samen.

Daarom is het verstandig om je make-up remover te kiezen op waterbasis, zoals bijvoorbeeld micellair water. Dit verwijdert op natuurlijke wijze vuil en make-up.

Vervang je poeder make up, voor make-up op basis van crème


We adviseren om alle make up producten op poederbasis te vermijden. Het gebruik hiervan is minder fijn wanneer je lenzen draagt. Het ongemak komt vaak voor bij oogschaduw op poederbasis, dit kan namelijk irriterend zijn wanneer je lenzen draagt. Daarom is het verstandig om producten op basis van vloeistof of crème te gebruiken.

Gebruik nieuwe mascara


Als mascara uitdroogt, wordt het schilferig. Die schilfers kunnen in je ogen terecht komen. Deze kunnen zelfs onder je lenzen komen te zitten, wat irritatie aan de ogen kan veroorzaken. Om dit te voorkomen, is het verstandig je mascara elke zes maanden te vervangen. Hierbij is het ook raadzaam om vezelmascara's of wimperverlengende mascara's te vermijden want deze producten produceren ook kleine schilfers die in je ogen terecht kunnen komen 

Ook kun je beter geen waterproof mascara gebruiken, deze kunnen namelijk vlekken maken op zachte contactlenzen. 

Gebruik zachte kwasten


Een goede manier om irritatie te voorkomen, is door je make-up aan te brengen met zachte kwasten of applicators, zoals bijvoorbeeld sponzen.

Reacties

Uw bericht wordt eerst gecontroleerd voordat deze geplaatst wordt.