opc_loader

Menu

Kies ook eens voor kleurlenzen! Je denkt nu misschien, is dat wel iets voor mij of misschien heb je er gewoon nog niet eerder bij stil gestaan om eens kleurlenzen te bestellen. Het mooie is eigenlijk dat in principe bijna iedereen kleurlenzen kan dragen, dit is omdat je tegenwoordig kleurlenzen zonder sterkte als ook kleurlenzen met sterkte kan bestellen.

Bestel je lenzen met een kleur zonder sterkte dan bezitten deze lenzen 0.00 dioptrie aan sterkte, men noemt dit ook wel plan of plano lenzen. Bestel je echter kleurlenzen met sterke dan kun je deze bestellen in zowel een min (–) sterkte als een plus (+) sterkte.

De meest voorkomende kleurlenzen kun je kopen in de vorm van maandlenzen en dit is dan ook de meest gezonde en veilige manier van kleurlenzen dragen, zeker als we dit vergelijken met gekleurde jaarlenzen. Kleurlenzen die worden verkocht als jaarlenzen die moet je gedurende een jaar goed onderhouden, dus reinigen en desinfecteren anders slibben ze dicht, ze zitten op den duur dan ook niet prettig meer, maar erger nog omdat ze dicht gaan zitten laten ze te weinig zuurstof door naar het hoornvlies en dit kan vervelende gevolgen hebben voor de lensdrager.

Het is beter om voor maandlenzen te kiezen, deze moet je natuurlijk ook goed onderhouden gedurende een maand (reinigen en desinfecteren) maar het voordeel van deze lenzen is wel dat je na 30 dagen een nieuw fris paar pakt om in te doen. Draag je gekleurde maandlenzen dan weet je dus dat het zo nodige zuurstof voor het hoornvlies voldoende wordt getransporteerd door de lens en hierdoor verklein je de dus de kans op het krijgen van vaatingroei een oogontsteking of andere oogproblemen.

Soorten kleurlenzen


Kleurlenzen wel of niet op sterkte kun je niet als harde lens bestellen maar echter alleen als een zachte lens. Je kunt de zachte gekleurde lenzen bestellen in de vorm van daglenzen, maandlenzen of als jaarlenzen, maar het dragen van gekleurde jaarlenzen wordt dus afgeraden.

Voorheen zag je nog wel kleurlenzen en dat waren dan van die zachte lenzen die transparant waren met een licht doorschijnend kleurtje. Echter het nadeel van deze kleurlenzen was dat je bijna geen verandering zag van je oogkleur, zeker niet bij mensen met donkere ogen.

Tegenwoordig bezitten de kleurlenzen een print, maar ook hier heb je kwaliteitsverschillen in. Zo zijn er kleurlenzen die een dicht geprinte afbeelding op de lens hebben en deze zien er nogal onnatuurlijk en nep uit. Je moet de geprinte kleurlenzen hebben die geen dichte print hebben, maar een print waar ook transparante stukjes door de print heen zitten, ook wel genoemd de micro dot print. Bij een micro dot print kleurlens daar zal de kleur van de lens zich mengen met de eigen oogkleur en dit zal je een veel natuurlijk ogende look geven dan de versie met een dichte print.

De micro dot gekleurde lenzen geven een mooi effect bij personen die van nature donkere of lichte ogen hebben. Ook hebben de micro dot kleurlenzen vaak een print die uit drie kleuren bestaat, ook dit om het weer zo natuurlijk te laten lijken. Op Contactlenzen.net kun je enkel en alleen kleurlenzen bestellen die met een micro dot print zijn gemaakt, dus deze zien er zo natuurlijk mogelijk uit.

Welke kleuren zijn er populair


Je kunt kleurlenzen in verschillende kleuren bestellen. Personen die van nature donkere ogen hebben kiezen vaak voor groene lenzen of licht blauwe lenzen. Personen die van nature lichte ogen hebben die kiezen vaak voor donkere lenzen zoals bruine lenzen of donker blauwe lenzen. Erg populair en ook veel besteld zijn momenteel de grijze lenzen, deze worden zowel door veel personen met donkere als lichte ogen besteld. Naast de kleurlenzen met natuurlijke kleuren zoals blauw, groen, bruin en grijs zijn er ook nog kleurlenzen met aparte kleuren te bestellen, zoals bijvoorbeeld in de kleur violet voor als je echt eens een aparte look wil creëren.

Kleurlenzen onderhouden


Wil je nu kleurlenzen bestellen vergeet dan niet om ook een fles alles in één lenzenvloeistof mee te bestellen. Met deze alles in één lenzenvloeistof kun je je kleurlenzen inzetten, bevochtigen, reinigen en desinfecteren. Het advies is om dagelijks de lenzenvloeistof in je lenshouder te vervangen, laat je kleurlenzen dus niet een week in dezelfde vloeistof staan i.v.m. de hygiëne.

Reacties

Uw bericht wordt eerst gecontroleerd voordat deze geplaatst wordt.