opc_loader

Menu

Misschien heb je de term oogzorg wel eens gehoord of heb je deze ergens voorbij zien komen, want steeds meer aan de optiek gerelateerde bedrijven richten zich tegenwoordig op oogzorg.

Het begrip oogzorg is heel ruim maar houdt in feite in dat we de gezondheid van de ogen frequent laten checken en dat we de ogen in topconditie blijven houden voor zover dat dit mogelijk is. Voor uitgebreide oogzorg is jaarlijks een bezoekje aan de optometrist zeker aan te bevelen, want deze kan en mag het oog helemaal screenen op vitaliteit. Maar oogzorg kun je ook zelf in bepaalde mate toepassen, zeker met de speciale oogzorgproducten die er momenteel te krijgen zijn.

Welke oogzorg kun je zelf toepassen op je ogen?
 

Dat we zuinig moeten zijn op onze ogen dat mag duidelijk zijn, want tenslotte moeten we een hele tijd met deze kijkers doen en er ligt niet zomaar een nieuw paar ogen op de plank waar we gebruik van kunnen maken.

We kunnen de ogen zowel van buitenaf als van binnenuit verzorgen met verschillende producten. Enkele producten die we van buitenaf kunnen gebruiken zijn onder andere een bril, zonnebril, lenzen, oogdruppels, ooglid verzorgingsmiddelen of een oogmasker. Producten waarmee we de ogen vanuit de binnenkant de juiste oogzorg kunnen bieden zijn voedingsmiddelen denk daarbij aan de inname van groente, fruit en vis maar zeker ook aan voedingssupplementen zoals omega 3 capsules en supplementen die vitamines en of luteïne of zeaxanthine bevatten.

Enkele oogzorgproducten die je zelf kan gebruiken om je ogen oogzorg te bieden
 

Oogdruppels staan zeker in de top drie van meest bestelde oogzorgproducten. Als je alleen al kijkt hoeveel mensen er last hebben van droge ogen dan is dit schrikbarend hoog. Heb je last van droge ogen met bijbehorende klachten (irritaties, slecht zien etc.) dan kun je met de juiste oogdruppels de traanfilm weer in topconditie brengen en houden. Buiten het gebruik van oogdruppels om de ogen te verzorgen als je last hebt van droge ogen is het ook belangrijk om gebruik te maken van omega 3 vetzuren om droge ogen aan te pakken. Een zeer goed product om droge ogen van binnenuit aan te pakken zijn de sanatears capsules, dit is een combinatie van 2 softgel capsules die men dagelijks inneemt. De ene capsule van de sanatears softgels bevat omega 3 en de andere capsule bevat lijnzaadolie in de juiste hoge dosering. De standaard visolie capsules die men vaak bij de drogist of elders koopt werken vaak niet bij klachten van droge ogen omdat de dosering te laag is, de sanatears capsules zijn hier speciaal voor ontwikkeld.

Je oogleden dienen ook in topconditie te blijven, de kliertjes van de oogleden die een vetachtige stof aanmaken om de traanfilm in conditie te houden moeten open blijven en regelmatig gestimuleerd worden. Men kan dit doen door de oogleden regelmatig te reinigen met speciale ooglid reinigingsdoekjes of men kan van een speciale lotion gebruik maken om de oogleden te reinigen. Ook kan je dit combineren met het gebruik van een warmte oogmasker om de kliertjes die in de oogleden zitten te stimuleren. Dus juiste ooglidreiniging en een warmte behandeling kan de klachten van droge ogen verminderen.

Een bril, zonnebril of lenzen dragen ook dat is oogzorg
 

Natuurlijk valt het dragen van een bril of zonnebril met een juist aangemeten sterkte ook onder oogzorg. Een juist aangemeten bril of paar lenzen geven de gebruiker naast scherp zicht ook rust aan de ogen. En om oogzorg naar een hoger niveau te tillen kun je tegenwoordig ook brillenglazen en lenzen met speciale filters bestellen zoals een blauwfilter of UV-filter om je ogen de hele dag te beschermen. UV-licht is op termijn schadelijk voor de ogen en kan de ogen snel doen verouderen, denk daarbij aan het krijgen van staar of netvlies problemen. Bij zonnig weer zorg je natuurlijk altijd dat je een goede zonnebril draagt om je ogen te beschermen tegen fel licht en schadelijk UV-licht.

Goede oogzorg kort samengevat
 

In het kort houdt goede oogzorg in dat je je ogen regelmatig laat controleren door een optometrist, want deze kan de gezondheid van de ogen goed in de gaten houden en mocht er iets aan de hand zijn dan kan de optometrist hier naar handelen of doorverwijzen. Het gebruik van de juiste producten zoals oogdruppels, ooglid reinigingsproducten en voeding helpen mee aan de juiste oogzorg. Bestel je een nieuwe bril of nieuwe lenzen, kies dan voor die producten die een UV-filter bezitten, vaak betaal je hier iets meer voor, maar het hebben van een goed paar ogen is onbetaalbaar.

Reacties

Uw bericht wordt eerst gecontroleerd voordat deze geplaatst wordt.