opc_loader

Menu

Thealoz Duo Gel

Theoloz Duo gel. Ooggel te gebruiken bij droge ogen klachten. 30 x 0,4 gram.

15,95
Beschrijving

De Thealoz Duo gel van Thea Pharma is een ooggel zonder conserveermiddel en te gebruiken bij matige tot ernstige droge ogen klachten. Bij milde klachten van droge ogen kan men kiezen voor de Thealoz Duo oogdruppels, zijn de klachten van droge ogen ernstiger van aard dan kiest men voor de Thealoz Duo gel. De Thealoz Duo gel is een ooggel en wordt geleverd in een verpakking met 30 pipetjes met ieder een inhoud van 0.4 gram. Men kan deze ooggel verschillende keren per dag toedienen naar gelang de klacht en dit is in de regel vaak 1 tot 4 maal per dag. Vaak is 1 pipetje Thealoz Duo gel voldoende voor 1 dag, het wordt ook niet aangeraden om een geopend pipetje met ooggel langer dan een dag te gebruiken. Alvorens men de Thealoz Duo gel gaat gebruiken dient men de bijsluiter van deze ooggel door te lezen, ook kan men een deskundige zoals bijvoorbeeld een optometrist raadplegen.

Men kan de Thealoz Duo ooggel gebruiken als men last heeft van chronische droge ogen, maar men kan deze ooggel ook gebruiken als men last heeft van droge ogen en dit komt door externe factoren zoals: langdurig achter een beeldscherm werken, airconditioning, vliegreizen, droge warmte, zonnige of koude omstandigheden, stof, rook, vervuiling, wind.

Thealoz Duo gel werking


De Thealoz Duo Gel is een ooggel die de traanfilm zal herstellen tot een stabiele traanfilm en is dan ook een ooggel die veelal in de oogzorg wordt gebruikt. Deze ooggel zal het oogoppervlak doen bevochtigen waardoor droge plekjes verdwijnen en zal een juist smerende werking hebben. Het voordeel van een ooggel t.o.v. oogdruppels is dat een gel langer op het oogoppervlak aanwezig zal zijn en dus een langdurige werking heeft, daarom is deze ooggel ook geschikt voor personen met ernstige droge ogen klachten. Doordat de Thealoz Duo gel een dikkere vloeistof is dan een gewone oogdruppel zal na het toedienen van deze ooggel het zicht tijdelijk minder worden. Het advies wordt dan ook gegeven om deze ooggel niet te gebruiken als men aan het verkeer deelneemt met machines werkt etc. Ook wordt het afgeraden om deze ooggel te gebruiken als men lenzen draagt, men dient echter pas 30 minuten nadat de Thealoz Duo gel is gebruikt de lenzen in te zetten.


Het toedienen van de Thealoz Duo Gel


Voor meer informatie over het gebruik en het toedienen van ooggel bekijk je het onderstaande filmpje:
 

Extra informatie

Samenstelling:

Trehalose 3%, natriumhyaluronaat 0,15%, carbomeer (Carbopol 974P), 0,25%, sorbitol, natriumhydroxide, water voor injecties

Beoordelingen ()
Thealoz Duo Gel heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Thealoz Duo Gel
Review plaatsen

Meest recente reviews