opc_loader

Menu

Air optix aqua night & day

Air optix night & day aqua lenzen van Alcon. Verkrijgbaar in een verpaking van 3 of 6 stuks. Geschikt voor het permanent dragen van lenzen.

Rechts of Links

Sterkte (Plus of Min)

Radius (BC)

Diameter (DIA)

Per Verpakking

34,95
Beschrijving

De Air optix night & day maandlenzen van de lenzen fabrikant Alcon zijn zo als de naam al doet vermoeden lenzen die men permanent kan dragen, dus 24 uur per dag. De mogelijkheid om deze zachte lenzen dag en nacht in te houden is mede mogelijk door de hoge zuurstofdoorlaatbaarheid van deze lenzen. De Air optix night en day lenzen zijn van het type silicone hydrogel en deze lenzen laten zeer veel zuurstof door en hebben dan ook een DK/T van wel 140 en dit is zeer hoog vergeleken met andere type silicone hydrogel lenzen. Naast de hoge zuurstoftransmissie van de Air optix night & day hebben deze zachte lenzen nog een ander groot voordeel en dat is het lage watergehalte van slechts 24%. Hoe lager het watergehalte bij silicone hydrogel lenzen des te minder zullen er klachten van droge lenzen en droge ogen naar voren komen. De Air optix night & day lenzen zijn zowel verkrijgbaar in plus als min sterkte en het sterkte bereik loopt dan ook van +6.00 t/m -10.00.

Wil je echter je lenzen niet dag en nacht dragen, maar alleen overdag, ook dan zijn de Air optix aqua night & day lenzen een prima keuze voor personen die snel last hebben van droge ogen, dit komt door de mooie eigenschappen van deze lenzen zoals we hierboven benoemd hebben, namelijk de hoge zuurstofdoorlaatbaarheid en het lage watergehalte.
 

Air optix aqua night en day smartschield technologie


De Air optix aqua night & day maandlenzen bezitten net zoals de andere lenzen uit de Air optix serie de Smartshield technologie en dit zorgt voor zeer goede hydratatie. De Smartshield technologie zorgt er trouwens ook voor dat de afzetting van vetten en eiwitten op de lenzen beduidend minder zullen zijn en dit zal resulteren in schone lenzen. Schone lenzen kijken niet alleen beter maar zitten ook beter doordat het lensoppervlak glad blijft en minder wrijving heeft op het hoornvlies van het oog.
 

Zijn de Air optix aqua night en day lenzen voor iedereen geschikt?


Doordat de Air optix night en day maandlenzen zeer hoog zuurstofdoorlatend zijn, is er de mogelijkheid om deze silicone hydrogel lenzen permanent te gaan dragen of overdag en af en toe eens 's nachts. Echter het dag en nacht dragen, dus permanent dragen van de Air optix night en day maandlenzen is echter niet voor alle personen geschikt. Dus ga dan ook nooit zelf experimenteren met deze dag en nacht lenzen, maar laat je altijd inlichten door een deskundige zoals een contactlensspecialist of optometrist. De contactlensspecialist of optometrist kan je uiteindelijk vertellen of ook jouw ogen geschikt zijn voor het permanent dragen van de Air optix night en day lenzen van Alcon. Lensdragers die deze maandlenzen permanent gaan dragen zullen dan ook frequent een contactlensspecialist of optometrist moeten bezoeken voor een uitgebreide ogen en lenzen check.


Combineer de Air optix night en day met een premium lenzenvloeistof


De Air optix aqua night & day lenzen van Alcon zijn dus geschikte zachte lenzen voor diegene die zijn of haar zachte lenzen dag en nacht willen dragen. Echter blijft het tijdens de maand toch belangrijk om de lenzen eens uit te doen en te bevochtigen te reinigen en te desinfecteren met een goede lenzenvloeistof. Een geschikte lenzenvloeistof is dan ook de  Opti free puremoist lenzenvloeistof van Alcon. Deze lenzenvloeistof kan de Air optix night & day lenzen tot wel 16 uur bevochtigen.


Let op! Deze beschrijving is geen medisch advies. Wil je meer informatie? Contacteer dan altijd een deskundige zoals een contactlensspecialist, optometrist of oogarts.

Extra informatie

Specificatie

Materiaal Lotrafilcon A
Watergehalte 0,24
DK/T 140
Handlingtint Geen
Oxygen flux /
UV N
Fabrikant Alcon
Beoordelingen ()
Air optix aqua night & day heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Air optix aqua night & day
Review plaatsen

Meest recente reviews