opc_loader

Menu

Droge ogen

1 Artikelen

Maar liefst 20% van de bevolking heeft last van droge ogen en heeft hier dagelijks hinder van. Het hebben van droge ogen kan verschillende oorzaken hebben, maar het komt er op neer dat er of onvoldoende traanaanmaak is, of dat de traanfilm niet de juiste samenstelling heeft. Heeft de traanfilm niet de juiste samenstelling, dan heeft deze niet de juiste smerende werking of deze zal te snel verdampen, waardoor het oogoppervlak zal uitdrogen.

Klachten die men zal ervaren als men last heeft van droge ogen zijn o.a. slechter zicht, pijnlijke of jeukende ogen (het gevoel van zand in de ogen te hebben), geïrriteerde en rode ogen, of men krijgt juist last van tranende ogen. Tranende ogen is het gevolg van droge plekjes die onstaan op het oogoppervlak doordat de traanfilm te snel verdampt en als gevolg hierop zullen de ogen gaan reageren door telkens nieuwe tranen (reflextranen) aan te maken om het oogoppervlak gesmeerd houden. Echter de reflextranen die aangemaakt zullen worden, zullen niet de juiste samenstelling hebben en deze zullen weer te snel verdampen en zo blijft het oog dus overmatig tranen.

Wat helpt er tegen droge ogen?

De oplossing voor droge ogen is dat we de traanfilm weer in zijn juiste samenstelling zien te krijgen, zodat deze goed smeert en voor langere tijd op het oogoppervlak aanwezig blijft om uitdroging tegen te gaan. Om de traanfilm weer in optimale conditie te krijgen hebben we een speciaal droge ogen pakket samengesteld om dit probleem van verschillende kanten aan te pakken en de klachten te doen oplossen of duidelijk te doen verminderen.

Het droge ogen pakket bestaat uit de volgende producten (30 dagen pakket):

- 30 Ampullen hydraterende oogdruppels zonder conserveringsmiddel

- 30 steriele doekjes om de oogleden te reinigen

- Warmtetherapie Oogmasker (deze kan men 2 maal daags voor 30 dagen gebruiken)